fbpx

Učenje ne mora da bude mučenje!

O SEMINARU

Efikasno učenje je dvodnevni seminar koji će ti pomoći da prevaziđeš probleme u učenju i pružiti naučno dokazane strategije i tehnike za efikasno i ubrzano učenje. Naučićeš da čitaš brže, razumeš bolje, pamtiš više i obnavljaš efikasnije.

Učićeš barem 2x brže!

TEHNIKE UČENJA

Organizacija učenja

Brzo čitanje

Mape uma

Tehnike pamćenja

Strategija obnavljanja

Organizacija učenja

Vreme i energija su tvoji najvredniji resursi.

Zašto je bitna organizacija u učenju?

Uz pravilnu organizaciju vremena i gradiva, ne samo da ćeš uštedeti vreme, već ćeš naučiti da pravilno raspodeljuješ svoju energiju radi maksimalne efikasnosti u učenju.

Usvojićeš strategije obnavljanja i razumeti vrednost pauze. Naučićeš da se boriš sa prokrastinacijom i da prevaziđeš odlaganje.
Steći ćeš razvojni mentalni stav, više samopouzdanja i motivacije u čitanju i učenju.

Tvoje slobodno vreme će zaista postati slobodno.

Brzo čitanje

Veština pomoću koje ćeš čitati duplo brže sa istim razumevanjem.

Kako funkcioniše tehnika brzog čitanja?

Čitanje je poput trčanja. Mnogo zavisi od forme i kondicije. Tehnike ubrzanog čitanja su bazirane na razvoju percepcije i optimizaciji motorike očiju, a zatim se oslanjaju na produbljivanje kondicije u čitanju kroz vežbe takta i brzine.

Rezultati treninga su vidljivi već na samoj edukaciji, jer se eliminacijom najčešćih grešaka u čitanju i kondicionim treningom brzina čitanja gotovo neposredno duplira.

Mape uma

Dobra beleška je pola učenja.

Šta je mapa uma?

Mapa uma je kreativni dijagram. Vizuelno povezivanje ideja i deduktivna metoda organizacije gradiva od celine ka detaljima su prirodan način na koji mozak kategoriše i umrežava podatke.

Radijalna beleška je baza mapa uma. Načinjena je od ključnih reči i pruža jasnu hijerarhiju među informacijama iz lekcije – poput drveta koje se razgranava.
Slikovitost i kreativnost stimulišu pamćenje, a dobra prostorna organizacija i jezgrovitost osetno olakšavaju obnovu gradiva.

Mape uma štede do 70% vremena pri obnovi gradiva.

Tehnike pamćenja

Dobra memorija je više umetnost, no trud.

Kako rade tehnike pamćenja?

Tehnike pamćenja (ili mnemotehnike) su među najstarijim tehnikama učenja. Njihove korene nalazimo u antičkoj Grčkoj gde su dobro pamćenje negovali kao umetnost i dar od bogova.

Mozak ne pamti prisilom, već maštom, igrom, bojama, neobičnošću i humorom. Kvalitetne asocijacije su ključ trajne memorije. Ako hoćeš da ti ono što učiš ostane u glavi i kada ispit prođe, potrebno je da razviješ svoju kreativnost, produbiš fokus i utreniraš pamćenje. Ne postoji loša memorija, već samo ona koju koristimo ili ne koristimo na pravilan način.

Kada nešto jednom zapamtiš kako treba, moći ćeš da ga se prisetiš uvek!

Na seminaru “Efikasno učenje” savladavamo osnov svih tehnika pamćenja, i usvajamo probrane tehnike za memorisanje imena, apstraktnih pojmova, stranih reči, nabrajanja, godina i definicija.

ORGANIZACIJA PROGRAMA

 • 12 sati uživo edukacije – „Efikasno učenje“ je dvodnevni vikend seminar u trajanju od 12 sati (6 sati po danu)
 • Za koga je edukacija – seminar je namenjen srednjoškolcima, studentima i odraslima u procesu stručnog usavršavanja
 • Termin – seminar će se održati u Beogradu u subotu i nedelju 11. i 12.juna od 09-15h
 • Bonus grupna online konsultacija – U program je uključena i grupna online konsultacija u trajanju od 90 minuta
 • Rezultati se postižu kroz praksu – Seminar obuhvata teorijsku osnovu za razumevanje veština efikasnog učenja, kao i praktične vežbe za njihov razvoj
 • Program vežbanja – Pored pohađanja edukacije, potrebno je da ispoštuješ zadati program vežbanja u trajanju od 21 dana radi potpunog usvajanja veština i formiranja navike
 • Materijali – U okviru seminara dobijaš priručnik, program vežbanja i sve potrebne propratne materijale
 • Sertifikat – Po završenom seminaru dobijaš sertifikat o pohađanju koji možeš priključiti u CV
 • Dostupnost – U grupi ima 10 mesta, što ti garantuje individualni pristup i kvalitet rada
 • Investicija koju ulažeš – Cena seminara iznosi 18.000 dinara (150 evra), veština koju na njemu dobijaš traje ceo život.
 • Popust 20% na rane prijave – Cena 18.000 14.400 dinara (150 120 evra)
 • Rezervacija mesta – uplatom avansa u iznosu od 3.000 dinara se rezerviše mesto na seminaru, dok se ostatak kotizacije uplaćuje na samoj edukaciji

20% popusta na rane prijave!

150 evra 120 evra

VREME DO ISTEKA PONUDE

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

O autoru i predavaču

Andrea Čontoš je biolog sa užim domenom izučavanja neurobiologije i biheviorizma.

Formira autorske edukacije na temu razvoja razmišljanja i obrazaca ponašanja, naprednog učenja, verbalne i neverbalne komunikacije, koje niz godina samostalno ili u saradnji sa drugim institucijama organizuje i održava širom regiona. Obučila je više hiljada polaznika.

Autor je knjige “Umeće razmišljanja” i osnivač edukativnog centra „Brain factory“.

REKLI SU O SEMINARU:

Osim toga što sam proširila svoj kapacitet učenja i ubrzala čitanje i razumevanje, mislim da sam izašla odavde bogatija za jedno divno iskustvo!
Dobila sam odlične savete i objašnjenja za stvari koja sam mislila da neću prevazići. Pronašla sam se i hvala vam.

Uz tehnike učenja koje su bile inicijalni razlog prijavljivanja na kurs, moderator je kroz zanimljive priče uspela da nam predstavi brojne načine za povećanje motivacije, kao i efikasne tehnike kojima se značajno podiže efikasnost učenja, ma čime se bavili.
Andrea je odličan trener. Dinamična, elokventna, sve vreme održava punu koncentraciju i svima posvećuje podjednaku pažnju i vreme.

Razvio sam brzinu čitanja i samim tim dobio želju za čitanjem knjiga. Izuzetna profesorka koja nam je smisleno sve povezala u celinu, inovativna i pokreće na interakciju. Sjajno!

Dobila sam veće razumevanje toga kako funkcioniše ljudski mozak i koliki su stvarno naši kapaciteti. Tu je i motivisanost da se ciljevi mogu postići, kao i to da treba čovek da izađe iz zone komfora kako bi napredovao, što sam i postigla u toku ove obuke.

ZAŠTO JE BITNO DA NAUČIŠ DA UČIŠ?

 • Zato što prosečna osoba provede barem 17 godina svog života u školskom učenju (osnovna škola 8 godina + srednja škola 4 godine + fakultet 5 godina).
 • Zato što pametna osoba nastavlja da uči i usavršava se celog života.
 • Zato što neefikasno učenje donosi mnogo stresa, a odnosi mnogo vremena i novca.
 • Zato što treba da istražiš svoj pun potencijal.
 • Zato što nije svako učenje školsko – učenje kao takvo ima centralnu ulogu u gotovo svim aspektima ljudskog života – od učenja osnovnih sposobnosti, poput hodanja i jezika, do kompleksnijih sposobnosti kao što je upravljanje firmom, stručno usavršavanje i održavanje prisnih odnosa.
 • Zato što školsko učenje i životno usavršavanje ne treba da ti bude mučenje…

CILJEVI I BENEFITI PROGRAMA

 • Brzo čitanje – ubrzaćeš svoje čitanje za barem 80% i zadržati ili pojačati kvalitet razumevanja pročitanog
 •  Tehnike za čitanje različitih tipova literature – usvojićeš različit pristup i tehnike pri čitanju beletristike, stručne i informativne literature
 • Bolje pamćenje – uz pravilnu organizaciju gradiva i tehnike pamćenja, pamtićeš duplo efikasnije i trajnije
 • Jača fokusiranost i dublja pažnja – tehnike efikasnog učenja pospešuju fokus i produbljuju pažnju i izdržljivost u učenju
 • Razvoj logike i kreativnosti – mape uma pospešuju logiku i deduktivno razmišljanje, dok tehnike pamćenja osnažuju maštu i kreativnost
 • Organizacija učenja – naučićeš kako da efikasno organizuješ učenje i uštediš vreme
 • Strategije obnavljanja – razumećeš kada i kako se gradivo pravilno obnavlja
 • Psihologija uspeha – steći ćeš razvojni mentalni stav, više samopouzdanja i motivacije u čitanju i učenju

11. i 12. jun 09-15h

Beograd