fbpx

Umeće razmišljanja

Autor Andrea čontoš

Šta je umeće razmišljanja?

Ljudi uzimaju razmišljanje zdravo za gotovo. A ono nije jedan, celoviti proces. Uključuje više faza i svaka od njih je podložna uticajima i promeni, kako na dobro, tako i na loše. U okviru onoga što doživljavamo kao razmišljanje imamo: percepciju, pažnju, sistem uverenja i vrednosti, proces rezonovanja i donošenja odluka; kao i manifestnu sferu koja sledi iz procesa razmišljanja, a ispoljava se kroz emocije i ponašanje.

Ukoliko se bolje upoznamo sa svakom od faza, osvestimo česte greške i prečice koje naš um pravi, možemo optimizovati svaku sferu zasebno, i kao rezultat, dobiti kvalitetniji, zdraviji i efikasniji proces razmišljanja ucelo. Hajde da svi naučimo da razmišljamo o sebi i svetu, onako kako bismo voleli da svet tretira nas.

Knjiga je podeljena na delove, od kojih se svaki bavi jednom od faza razmišljanja, i ima umetnute dodatke koji, premda nisu direktni delovi procesa rezonovanja, predstavljaju bitne aspekte i vredne alate kojima valja posvetiti pažnju. Možete ih čitati redom, ili ih izučiti zasebno.

Nailazićete povremeno na igre i zadatke. Igrom nazivam sve one neuobičajene aktivnosti kojima možete pristupiti iz čiste radoznalosti, sa razdraganim osećajem, kao igri. Ove igre, kao i sve druge, zapravo razvijaju i pospešuju naše sposobnosti kroz razonodu. Zadaci su mahom pitanja ili vežbe koje služe da vas nagnaju da porazmislite o nečemu, kako biste to bolje razumeli i uobličili za sopstvene potrebe.

Preporučujem da i jedne i druge radite, makar usputno, kako biste neka saznanja iz ove knjige uneli u životnu praksu, što uostalom i jeste primarna smislenost čitanja ovakvog tipa literature.

U današnje doba, bombardovano prevelikom količinom informacija, postalo je bitno da naučimo kako da mislimo. Kako da pravilno selektujemo podatke i zaštitimo se od njih. Kako da uočimo u moru događaja prave prilike. Kako da shvatimo koju priliku uopšte hoćemo. Kako da vratimo fokus pod svoju kontrolu, umesto da osećamo konstantan pozadinski šum i rastrzanost. Kako da izgradimo ispravnu logiku i donesemo zdrave zaključke. Kako da mislimo za sebe u svetu koji nudi da misli za nas.

Upoznajte sa svim fazama procesa razmišljanja i naučite kako da:

  • Pravilno programirate svoje ciljeve
  • Izoštrite percepciju
  • Razvijete sposobnost vizuelizacije
  • Pospešite pažnju
  • Učvrstite logiku
  • Donosite ispravne odluke
  • Prevaziđete pristrasnosti
  • Izgradite razvojni mentalni stav
  • Usvojite prave navike
  • Promenite sebe i svet oko sebe na bolje

Andrea čontoš

Umeće razmišljanja

CENA KNJIGE: 1.300 DINARA

{

“Sreća se pravi ispravnim odlukama.”

-Andrea Čontoš

Kontakt informacije

office@brainfactory.rs

Kontaktirajte autora

andrea.contos@brainfactory.rs

Edukacije - prijava

edukacije@brainfactory.rs

Kontakt telefon

+381 63 132 57 92