fbpx

Svet se promenio u odnosu na doba kada smo mi bili mali… I informacijski i komunikacijski.
Naša deca se neće sećati sveta pre interneta.

Način na koji prikupljaju i procesiraju informacije je drugačiji, što oblikuje percepciju i ostavlja pogubne posledice na pažnju.
Zato je značajno uputiti se u to kako se misaoni proces formira i gradi, i izbalansirati nove tehnologije sa njihovim prirodnim resursima.

KOME JE RADIONICA NAMENJENA?

Mali Šerlok je radionica koja roditeljima omogućava razumevanje procesa razmišljanja i pruža alate za razvoj mentalnih resursa dece. 

Ova radionica je za Vas ukoliko imate dete koje ide u vrtić ili početne razrede osnovne škole (od 3 do 11 godina) ili radite sa decom ovog uzrasta.

TEME KOJE OBRAĐUJEMO NA RADIONICI:

– Kako se razvija i izoštrava percepcija?
– Kako se unapređuje vizuelna inteligencija kod dece?
– Kako percepcija utiče na komunikaciju sa decom?
– Koji tipovi pažnje postoje i kako se formiraju?
– Koji su uzroci slabljenja pažnje i kako im stati na put?
– Kako se produbljuje i vežba fokus?

Percepcija je kapija ka kogniciji i saznanju, dok pažnja predstavlja ključni resurs čiji kapacitet direktno uslovljava efikasnost svih drugih mentalnih procesa.
Od sposobnosti Vašeg deteta da se fokusira, prikupi i pravilno selektuje podatke iz okruženja, direktno zavisi brzina donošenja zaključaka, kvalitet dugoročne memorije i adekvatnost rezonovanja i ponašanja.

Način na koji dolazimo do informacija se sa digitalnom revolucijom promenio. Preplavljenost podacima i česte distrakcije čine da pažnja slabi.
Za decu ovo predstavlja poseban izazov, jer njihovo zapažanje i koncentracija nisu još uvek u celosti formirani. Upravo je razvojni period vreme kada možemo značajno uticati na produbljivanje i proširenje dečijih mentalnih kapaciteta.

Potrebni su Vam samo odluka, saznanje i praktični alati, do kojih možete doći na radionici za razvoj percepcije i pažnje!

ORGANIZACIJA RADIONICE

  • Radionica traje 2.5 sata, održava se u četvrtak 09.decembra u terminu od 19-21.30h
  • Održava se online putem Zoom platforme – link ka predavanju i svi potrebni materijali će Vam biti poslati putem mail-a
  • Cena radionice iznosi 3.500 dinara (30 evra)
  • Na poklon dobijate radni list za štampu sa vežbama za rad sa decom!
  • Ukoliko nam se javljate iz neke od zemalja regiona (CG, BiH, MK ili HR), uplatu možete izvršiti putem poštanske PostCash uputnice, Western Union ili PayPal usluge
  • U grupi je dostupno 10 mesta, nakon čega se prijave zatvaraju, radi garancije individualnog pristupa i kvaliteta rada
  • Radionica obuhvata teorijsku osnovu za razumevanje procesa percepcije, pažnje i vizuelne inteligencije, kao i praktične vežbe za njihov razvoj kod dece

O PREDAVAČU

Andrea Čontoš je biolog sa užim domenom izučavanja neurobiologije i biheviorizma. Autor je knjige “Umeće razmišljanja” i osnivač edukativnog centra “Brain factory” koji se bavi razvojem procesa razmišljanja, učenja i ponašanja. Obučila je više hiljada polaznika širom regiona tehnikama efikasnog učenja, funkcionalnog razmišljanja i vešte komunikacije.

Za sva pitanja nam se možete javiti na: edukacije@brainfactory.rs